Resum jornada de digitalització de l'empresa
Resum de la Jornada sobre la digitalització de l’empresa que es va realitzar el dia  29/01/2015   a  l’ Auditori VIT, al recinte Firal del Sucre, de 10h a 13h.
La digitalització de l’empresa és una condició essencial per continuar tenint oportunitats d’actuar en l’actual context de canvi. Empreses, models de negoci, organitzacions i professionals es redefineixen davant dels nous reptes i oportunitats que la presència de la tecnologia digital fa aflorar en tots els àmbits de la societat.

Sessió TICOsona

Aspectes legals de l’allotjament de les dades de l’empresa al núvol. A càrrec de Pere Rius, de TicJuris, societat d’advocats especialistes en tecnologies de la informació i la comunicació.

Es van explicar els temes legals de la LOPD a tenir en compte amb la informació que es posa al núvol.

Business intelligence

A càrrec d’Aida Moya, responsable de Business Intelligence a Vilar Riba, grup d’assessorament global en diferents àmbits de servei per a professionals.
En aquest punt de la jornada, es va fer un anàlisi de dades i quadres de comandament. Una explicació tècnica de productes a utilitzar per l’extraccio i visualització de les dades així com una exemplificació amb casos pràctics i reals en entorn PC i tablet.

Virtualització i cloud, de la informàtica a l’eficiència

A càrrec d’Òscar Barrabés, de Quopiam, empresa especialista en virtualització i optimització d’entorns i sistemes informàtics. El cloud en la pròpia empresa.

La transformació digital de les empreses

A càrrec de Genís Roca, expert en transformació digital, soci fundador i president de RocaSalvatella.

Va fer una explicació de l’evolució d’internet des de 1995. Inicialment es donava importància a les  empreses i el mes destacat era la logistica i el producte ofertat.
A partir de 2005 amb l’arribada del web 2.0,  l’internet de les persones, les xarxes socials, la reputació i la marca han estat el més destacat.
Des de 2015 hi ha un canvi d’orientació, passa a ser important un altre tipus d’internet. Hi ha un canvi en el model de negoci, que està orientant cap a la venda de serveis  i on el més important passa a ser la comercialització de les dades i no del producte.
Es va arribar a la conclusió que tots els negocis i sectors es digitalitzaran, pero cadascun a la seva velocitat . Fa 20 anys que estem al món d’internet i encara hi ha molta trajectòria per recòrrer.