Resum esmorzar tecnològic Domòtica i edificis intel·ligents

La ponència que va fer Albert Agustí sobre domòtica i edificis intel·ligents i l’Internet de les Coses, dins del marc de l’Eweek 2015 i de la Jornada Multimèdia, va ser tot un exemple de la implementació que poden tenir els sistemes domòtics i les millores tecnològiques dels mateixos en la vida quotidiana de les persones.

Va parlar del concepte Smart House, del disseny que pot tenir, també de com ha de ser una bona interfície i de la importància que té el nivell d’usabilitat en aquests sistemes per tal que tinguin èxit. Va destacar el fet de com la domòtica pot ajudar en l’estalvi i aprofitament de recursos naturals i va esmentar quines són les millors maneres d’optimitzar les instal·lacions per tal d’abaratir costos: com per exemple l’optimització de recursos en el cas d’una comunitat de veïns o en una xarxa d’habitacles o instal·lacions.

Així doncs, el concepte Smart House va més enllà d’un sistema integrat a una casa i passa a ser una eina que permet controlar el que passa a la llar des de fora, a través del teu propi dispositiu mòbil, amb sistemes de videovigilància i amb la possibilitat d’interactuar amb individus alients a la casa, ja sigui carters o visites externes.

En el tram final de la xerrada, va ensenyar el funcionament del sistema que implementen a 9habitat Intel·ligent, demostrant la immediatesa i bon funcionament de les comunicacions, potenciant així una millor experiència del client i demostrant com pot ser d’eficaç un producte de proximitat.

Presentació en PDF de la ponència sobre Domòtica i Edificis Intel·ligents, l’internet de les Coses.