Lluís Serra,  ferreter de professió, amb 10 anys d’experiència en el món del comerç electrònic  (amb projectes com BricMania.com), va presentar una interessant ponència sobre Ecommerce i Xarxes Socials amb un discurs desenfadat, entretingut i basat en tot el seu bagatge professional. A continuació esmentem alguns dels punts claus que en Lluís considera essencials i adjuntem un enllaç a la presentació de la ponència.http://ticosona.info/wp-content/uploads/2013/05/lluis-serra.png

Sobre el ponent:
“Comunicador, ponent i optimista de naixement. Ferreter de professió, m’apassiona el meu ofici, les noves tecnologies i Twitter. Somiador, emprenedor i aprenent de tot, al mateix temps que em diverteixo en el món del comerç electrònic de la ma de BricMania.com.
Provocador digital. No sóc ni expert, ni gurú, però el que si tinc clar és que no m’agrada sentir la paraula impossible. Estic immers en 1000 projectes, sóc el que penso en cada moment, mentre intento educar el meu cervell inconscient per ser més feliç del que sóc.”

 

 

APUNTS GENERALS

En els últims anys, es pot dir que hi està havent una tendència i necessitat en passar del comerç tradicional a l’e-commerce.  Aquest, ofereix un nou canal de venda molt potent i interessant que obre la porta al món a moltes empreses que, pels canvis en les tendències de consum i a causa de la conjuntura econòmica actual, s’han vist afectades amb una disminució de les seves transaccions comercials .

Per fer el pas del comerç tradicional a l’e-Commerce, és necessari modificar els processos de treball:

Si tenim una web i no fem res difícilment serem visibles a internet. L’estratègia i fer marca a la xarxa és molt important. S’ha de marcar un públic objectiu.   El màrqueting online és “barat” tot i que la inversió i el seu retorn és difícil de comptabilitzar. S’han de tenir definits els objectius d’un pla de màrqueting online, així com captar clients, vendre i fidelitzar.

Un bon lloc web ha de complir els següents requeriments:

 • Usabilitat per a l’usuari
 • Experiència excel·lent ler a l’usuari
 • Continguts d’interès per a usuari
 • Interactivitat al visitant
 • Amigabiltat per als cercadors
 • Facilitat de conversió

Ecommerce i Xarxes Socials

– Les xarxes socials serveixen per comunicar i no per vendre. Al mateix temps, és important mantenir una constància en el manteniment i publicació de contingut en les diverses plataformes.

– Una bona comunicació digital d’una empresa, està vinculada amb els partners amb els quals s’associa:

 • Proveïdors
 • Partners tecnològics (web, comunicació en xarxes socials…)
 • Partners logístics (importància d’arribar al lloc adequat en el moment adequat, una bona logística pot ser un element clau en la fidelització del client)
 • Treballadors (importància del reciclatge tecnològic d’aquests)

– S’ha de tenir un objectiu clar i fixat, un cop es té una idea i camí marcat es pot iniciar tota la comunicació.

– Tipus de relació entre empresa i client:

 • B2B (distribuidors)
 • B2C (consumidor final)
 • B2E (comerç dirigits a grans empreses amb molts treballadors)
 • C2C (consumidor /consumidor)

– Existeixen moltes plataformes d’Ecommerce en l’actualitat, de les quals n’ha destacat Prestashop, Drupal (ja que integra Ecommerce i blog) i WordPress (que recentment ha incorporat la opció de botiga enla seva plataforma). També ha fet denotar una devallada de l’ús de l’OsCommerce i una migració dels usuaris cap a altres plataformes.
– Per tal d’escollir la plataforma més indicada pel client, s’ha de valorar el tipus i quantitat de producte així com les necessitats d’aquest.

– És molt important triar el domini adequat per una botiga virtual, ja que serà la marca de l’empresa. També ho és disposar d’un bon equip de programadors al darrere,tenir un bon disseny i maquetació i obtenir visibilitat:

 

SEO i SEM

Gran part de la visibilitat a internet passa per tenir un bon posicionament als motors de cerca i sortir en les primeres posicions, és per aquest motiu que es fa necessari l’ús de tècniques com el SEO (posicionament a mitjà termini basat en una bona indexació semàntica en l’estructura de les pàgines web) i el SEM ( posicionament basat en la creació de campanyes de pagament en plataformes com Google Adwords).  De la mateixa manera, és tant important el posicionament com l’anàlisi de dades (Google Analytics) i l’actuació o canvi d’estratègia en funció de les conclusions.

 

Enllaços d’interès:

www.lluisserra.com

PRESENTACIÓ AMB LA PONÈNCIA

http://es.slideshare.net/LlusSerra1/jornada-ecommerce-ticosona-catal

 Col·labora:

http://ticosona.info/wp-content/uploads/2012/05/vit-178x300.jpg