Joui Cumeras, a Imagine CC-2014

Imagine Creativity Center és una iniciativa duta a terme per Xavier Verdaguer i el seu equip en el qual es proposen solucions creatives per canviar el món agafant com a referència les noves tecnologies.

En aquest projecte hi participen els anomenats Dreamers, que són un grup de persones seleccionades entre diferents àmbits (del món empresarial, del món creatiu i del món tecnològic), que tenen com a objectiu desenvolupar apps que aportin beneficis diferenciadors a la societat (en el món de l’educació, de la salut…).

És també una oportunitat per les empreses i Business Angels per trobar projectes interessants en els quals participar o finançar contribuint al desenvolupament d’idees d’èxit i innovadores. 

Imagine express 2014

Ha estat un “hackatrain” de Barcelona – París – Londres -Barcelona, amb destinació final al Mobile World Congress.

En l’edició d’aquest any, els dreamers ens ha deixat projectes tant creatius com aquests

http://imagine.cc/projects/

A continuació podem veure com va ser l’experiència que va viure Joui Cumeras (estudiant de l’UVic) en ser un dels Dreamers en l’edició d’Imagine CC Express 2014 i que va participar com a programador a Physious, un dels projectes guanyadors d’enguany, que és una aplicació que permet la recuperació de les capacitats cognitives després d’una lesió cerebral dramàtica, utilitzant la realitat virtual i augmentada com a eix vertebrador. 

.

Parla’ns d’Imagine

“Imagine Express és un programa per crear negoci en el sector de les aplicacions mòbils que va tenir lloc principalment en un tren. Durant el viatge, els 36 participants vam crear una app fent tot el procés de desenvolupament.”

 Quan vas decidir presentar-te a Imagine, t’havia passat pel cap la idea que et poguessin seleccionar?

“Mai em va passar pel cap, va ser una gran sorpresa!”

 Ens pots explicar com ha estat l’experiència de pujar al tren? Com vau formar els grups i quines van ser les pautes i línies de treball per desenvolupar els projectes?

“Ha estat una experiència molt enriquidora que m’ha permès aprendre moltes coses. 
Per formar els grups, primer van ser els participants de “perfil creatiu” qui van triar una parella de perfil “business” i finalment, entre els dos, van triar el desenvolupador que millor els convenia per realitzar el projecte.
A partir d’aquí, ja dins del tren, vam començar a repensar el projecte utilitzant diferents tècniques proposades pels organitzadors per tal de millorar-lo.”

Que se sent al ser un dels finalistes? Com va ser l’experiència de participar al Mobile World Congress presentant el projecte que vau desenvolupar?

“Sóc molt feliç d’haver sigut un dels guanyadors i em va enorgullir molt que hi hagués tanta presència d’Osonencs, ja que jo no era pas l’únic. 
Al Mobile World Congress, tot i els nervis, la presentació va anar molt bé i em va agradar molt poder-hi anar perquè no hi havia estat mai.”

 Què en penses d’aquest tipus d’iniciatives d’emprenedoria?

“Penso que iniciatives com aquesta, que ajuden a desenvolupar la creativitat de les persones, sigui en el camp que sigui, són molt positives i s’haurien de realitzar més sovint.”

 Penses que activitats d’aquest tipus poden ajudar a generar nous projectes i intervenir en el desenvolupament tecnològic d’una zona o regió?

“Sí, de fet només cal veure’n el resultat. Els 12 projectes que han sortit d’aquesta iniciativa estan molt bé i la majoria tiraran endavant.”