Estem a la societat de la comunicació i la informació

A les xarxes socials, moltes, és bo per l’empresa ser-hi ? segur que sí, si ho fem bé. Cal saber el perquè ens hi fiquem, com ho farem i que en volem treure i … et dóna les avantatges que es deriven de la interacció de l’empresa amb els seus seguidors, proporciona un nou canal per atendre els clients, … per fer-ne més … per ser més conegut …

El passat dijous 02-06-2011 TICOsona va organitzar el primer esmorzar TIC a les instal.lacions del VIT.

L’esdeveniment va estar un éxit, amb l’ assistència d’aproximadament  80 persones en representació de diferents empreses de la comarca.

Es preveu la repetició d’aquests esmorzars tecnològics al menys bi-mensualment, tractant temes de molt alt interés per a tothom.

El títol de la xerrada va ser  “Oportunitat de negoci a través de les xarxes socials” i va estar formada per dues ponències a càrrec de grera.net i de TICJuris Advocats.

Esmorzars TIC

L’esdeveniment va finalitzar amb l’esmorzar que també va servir de punt de contacte entre les persones assistents.

A continuació un breu resum de les ponències:

Primera ponència, presentada per Josep Alberti de Grera.net:
El món 2.0 i en especial les xarxes socials són una gran oportunitat per a les empreses, i concretament per les petites. Aquestes són un canal excel·lent per tal que els petits empresaris puguin estar en contacte amb els seus clients habituals així com també amb possibles nous clients, proveïdors o fins i tot amb col·laboradors. Però tot i que semblin flors i violes cal fer-ho sota una bona estratègia de marketing, ja que en el fons només son un canal més per on desenvolupar aquesta activitat dins de l’empresa.

Per això jo recomano sempre que primer el què cal fer abans d’entrar a les xarxes es definir què en vull treure d’aquest canal de marketing. Un cop tinc clar això és quan he d’entrar a la xarxa i escollir quines són més adients. Avui hem presentat 4 xarxes que poden tenir un bon retorn per les empreses si es treballen correctament. Facebook és una bona eina per estar en contacte amb els teus consumidors finals. LinkedIn és una xarxa on puc fer contactes molt concrets amb persones de determinats nivells i sectors. Grera és la xarxa que permet a tota empresa estar en contacte amb altres empreses I twitter és més un mitjà de comunicació a cavall de totes les altres.

Segona ponència, presentada per l’Eduard de TICJuris Advocats:
Preservar drets fonamentals, com el dret a la privacitat, en l’àmbit de les xarxes socials a Internet és prou complex i rellevant en sí mateix com per merèixer una reflexió de fons per part de les empreses, que pretenen tenir-hi alguna presència. En aquesta direcció i partint d’una visió d’entorn, la presentació a l’entorn del marc legal de la protecció de dades, exposEsmorzars TIC 2a els riscos bàsics en que es pot incórrer intentant, però, fer que sigui possible la compatibilitat de l’explotació del mitjà (internet, xarxes socials), mitjançant algunes prevencions que permetin una posada en pràctica raonable.

Aquest enfocament, no és quelcom ‘global’ sinó que ha passat a ser una necessitat ‘local’ de les empreses d’Osona, en tant en quant s’estan obrint a l’exterior per oferir els seus serveis i productes i per tant és de plena actualitat disposar d’un assessorament especialitzat al respecte, que els garanteixi poder-se centrar en el seu negoci amb respectant el marc legal a tenir en compte.

Esmorzars TIC 2

1 Comments

  1. Albert Vilalta

    Bona feina nois!
    Estic esperant novetats i properes xerrades tecnològiques.

Comments are closed.