A Mountain View han sortit de compres i s’han tornat a casa amb Postrank sota el braç, segons han informat directament aquests últims des del seu bloc. Per als que no ho conegueu, Postrank és un servei d’estadístiques que té el seu propi algorisme per mesurar que tant es propaga un contingut per la web, el seu impacte en les xarxes socials, etc.


La xifra de la compra no s’ha revelat, però des de Google els han dit a la gent de Techcrunch que en Postrank “han desenvolupat un enfocament innovador per mesurar el compromís a la web, i pensem que poden ajudar-nos a millorar els productes per als nostres usuaris i anunciants “.

Sense saber més sobre això, crec que podem especular que aquesta compra s’integrarà al llarg i ample de la companyia i no en un sol producte. Amb seguretat, veurem millores en Analytics i AdWords, encara que també han d’emprar la tecnologia adquirida en el cercador, millorant la “recerca social” i seguint els passos que ja s’han donat amb coses com el botó +1.

El que deixa clar aquesta adquisició és que Google està fent esforços per a ser un actor influent dins el panorama del web social, ja sigui d’una forma o d’una altra. Que ho aconsegueixi és una cosa que encara està per veure.