Formació online – recursos gratuïts

En el món de les noves tecnologies és essencial un aprenentatge i renovació constant. La dinàmica i l’evolució cada cop més vertiginosa en aquest sector, fa que una titulació de grau mitjà, de grau superior o de formació universitària, pugui quedar obsoleta en pocs anys.

És per aquest motiu, que com a professionals necessitem renovar-nos i reinventar-nos constantment. Ara bé, no sempre és necessari invertir en recursos econòmics per aconseguir les nostres fites i objectius.  En aquest nou escenari, l’autoaprenentatge passa a ser un element imprescindible que ens pot ajudar a complementar els nostres serveis i atenció al client.

En base a aquesta nova realitat, des de TicOsona volem compartir una sèrie de recursos online gratuïts que us poden ajudar a millorar els vostres coneixements  o que poden ser una eina per adquirir-ne de nous en camps en els quals es tinguin inquietuds. Com sempre, el coneixement i domini de l’anglès, és important  per la consulta eficaç d’alguns d’aquests recursos.

Miríada X

Aquesta plataforma, posa a disposició cursos online massius en obert (MOOC’s) de manera gratuïta a través d’una plataforma oberta i sense restriccions, sense condicions i sense horaris.
Si es realitza el curs i es vol un certificat oficial de la universitat o del centre formatiu que l’ha impartit, l’usuari pot pagar per adquirir el diploma.

Cursos online d’universitat amb professors

Foxize School

Escola de negocis que proporciona formació personalitzada a través de professors i amb uns preus assequibles. Ara bé, val la pena destacar el recurs gratuït que ofereixen, la seva biblioteca online amb tot de documents i tutorials encarats a business i marketing. Us en deixem l’enllaç:

biblioteca de business (bussiness plan, models de finaçament i models de negoci)  i marketing

 

No Excuse List

Cercador de recursos online creat l’any 2011 amb la intenció de facilitar la cerca de llocs web gratuïts de formació online.
És un nexe d’unió cap a altres pàgines web de formació.  Des del seu cercador, l’usuari posa la temàtica en la qual està interessat i es mostra una llista amb totes les pàgines web en el qual l’usuari pot formar-se sobre allò que està cercant.

Cercador de recursos de formació online gratuïts

Khan academy

Matemàtiques, ciència, economia i finances, arts i humanitats, informàtica… Tota una acadèmia de formació gratuïta en la qual s’hi pot participar com a alumne o com a professor.  És una interfície en la qual s’ofereix la possibilitat de practicar al mateix temps que s’apren.

Khan academy 

Coursera

És una plataforma educativa associada amb les universitats i organitzacions de més renom del món. En base a aquesta col·laboració, ofereix cursos gratuïts en línia oberts a tothom.

Coursera

Udemy

Marketing, desenvolupament web… 5 milions d’estudiants, 22000 cursos i multidispositiu.

Udemy