Xerrada sobre

AUDIO REALITAT AUGMENTADA

Geolocalització i interfícies immersives

ESMORZARS TECNOLÒGICS 201403-vear

24 d’abril

HORA: De 9:00h a 10:30h
LLOC: Edifici VIT
(zona recinte firal el Sucre – Vic)

Ponència a càrrec de
CARLES CASTILLO
I ROGER GUILLAMET*
,

ENTRADA GRATUÏTA
PONÈNCIA + TERTÚLIA+ESMORZAR

PLACES LIMITADES!
INSCRIU-TE AQUÍ 

Vear és una App amb la utilitat de GPS que guia a l’usuari a través de la música i que aconsegueix recrear un entorn d’àudio complet de 360º gràcies als auriculars Intelligent Headset desenvolupats amb tecnologia GPS i giroscopi, que ofereixen una experiència d’Àudio 3D real.

ARGUMENTARI

Quan parlem de realitat augmentada no podem deixar de referenciar a la seva germana gran, la realitat virtual. Somiar en crear mons alternatius es una de les grans fites de l’ésser humà des del sorgiment de l’art. En un moment on hi ha un gran domini de la tecnologia per crear experiències virtuals, un pas natural és d’intentar fusionar el món virtual amb el real. Per aconseguir unir aquests dos mons, hem de treballar en la manera que percebem la realitat a través dels sentits.

Tot i que des de sempre s’ha donat a la vista un paper principal pel que fa a la percepció del món que ens envolta, no podem tenir una experiència completa realista sense explorar les altres fonts d’informació de què disposem, els altres sentits. En el cas de l’audició, es tracta de l’únic altre sentit per al qual podem rebre informació de la realitat a distància, sembla assenyat doncs, aventurar-nos a afirmar que en el futur esdevindrà un camp important en el qual evolucionar i investigar més enllà de les millores a l’actual corrent principal de la realitat augmentada, la visual.

Les diferències sorgeixen d’analitzar com extraiem informació dels dos sentits, els ulls i les orelles.

En el cas de la realitat augmentada visual es fan servir imatges localitzades en un punt de l’espai del camp visual. La informació que rebem a través dels ulls és assimilada de dues maneres: una global de tot el camp de visió i l’altra focalitzada en algun element.

La realitat augmentada auditiva és en 360 graus. Aquesta permet un grau elevat d’immersió i intuïció en l’experiència perceptiva dels sentits.


*Carles Castillo – Director creatiu & desenvolupador d’aplicacions
 Roger Guillamet – Dissenyador Multimedia creatiu

 

Amb la col·laboració de:

vit