Chromecast: Smart TV per a tothom

“Smart”

Aquests últims anys, en el nostre vocabulari, s’ha anat introduint un nou terme aplicat a les noves tecnologies, “Smart”. Aquest s’utilitza per anomenar tot tipus de nous dispositius, sobretot els mòbils, que en l’actualitat ja es coneixen com a Smartphones. Aquests dispositius, que fins fa relativament pocs anys servien per enviar i rebre trucades (i SMS), han passat a ser telèfons intel·ligents, connectats amb l’entorn, fent-nos la vida més fàcil i reunint en un sol estri tot una sèrie d’elements que qualsevol dels nostres avantpassats, o fins i tot els nostres pares, no s’haurien imaginat mai que fos possible.

Accés a Internet, GPS, acceleròmetre, correu electrònic, calculadora, jocs, agenda, llibreta de notes, reproductor multimèdia o fins i tot com al nostre gestor personal de cites amb aplicacions basades en la geolocalització.

Smart TV

Aquest concepte es pot veure plasmat en totes les noves campanyes de màrqueting i productes que ofereixen els fabricants més punters de TV. La televisió intel·ligent ha passat a ser un complement idoni pels smartphones, ja que pot reproduir contingut des dels mateixos i té tot un seguit d’aplicacions pròpies que permeten a l’usuari visualitzar material multimèdia i comunicar-se a través de les xarxes socials. Tot això des del sofà de casa i amb un televisor de 40″.

Ara bé, el concepte Smart TV també va lligat a la butxaca dels consumidors, sobretot per a tots aquells que n’han adquirit un amb altes prestacions just abans del boom d’aquest tipus de producte. Això, en molts casos implicaria una forta inversió per comprar una televisió amb característiques similars al actual i que a més a més incorporés aquest nou servei.

Chromecast

Una solució econòmica amb grans resultats.

Chromecast

 

Chromecast és un dispositiu de transmisió de contingut multimèdia, de la mida d’un pendrive i que es connecta al port HDMI del televisor. Això permet a l’usuari vincular el seu dispositiu (android, ios, mòbil, tablet o portàtil (tant mac com pc)), a través de Wifi, directament a la pantalla de TV i reproduir els continguts.

Chromecast funciona amb tot un seguit d’aplicacions que pots utilitzar des del teu dispositiu mòbil, o en cas de no tenir-les descarregar-les des de l’Store corresponent al teu dispositiu. Aquestes hi donen suport i des de la pròpia aplicació, posant com a exemple Youtube, quan es comença a reproduir un vídeo, surt a la pantalla la icona de compartir el vídeo a través de Chromecast.

Icona de reproduir contingut a Chromecast

El nombre d’aplicacions que hi donen suport va creixent dia a dia: Youtube, Waki.tv, Google Play, Google +, Chrome, Vevo…

 

Aplicacions chromecast

 

 

Compartir la pantalla del teu dispositiu amb Chromecast

D’altra banda, una funcionalitat molt interessant, és la possibilitat de compartir la pantalla. D’aquesta manera, es pot mostrar qualsevol contingut que s’estigui visualitzant en el dispositiu, directament a la pantalla de la televisió. Així, des d’un mòbil, des d’una tablet, o des d’un ordinador, es pot visualitzar material multimèdia, pel·lícules, fotografies, presentacions, documents… de manera inal·làmbrica i còmode sense la necessitat de cables accessoris.

En dispositius d’android amb versió del sistema operatiu lollipop, aquesta opció es pot trobar en la pantalla ràpida de configuració, en la opció “Envia Pantalla”.

Exemple compartir pantalla android

En el cas d’un dispositiu IOS, la pantalla es comparteix des d’Airplay: Exemple compartir pantalla IOS

 

 

Més informació sobre el dispositiu:

https://www.google.es/chrome/devices/chromecast/