Resum de les ponències de l’esmorzar tecnològic organitzat per TICOsona el dia 29-09-2011  als locals del VIT (Recinte firal El Sucre, Vic)

( Al final d’aquesta entrada hi trobareu el powerpoint d’una de les ponències )

Accés compartit a Internet a l’àmbit empresarial, corporatiu, comercial, associatiu o local i privat

Ponents:
Pere Rius , TicJuris Advocats
Joan Casals, Ausatel Sistemes

 

Els accessos WIFI a Internet en àmbits tan diversos com l’empresarial, comercial, associatiu, local i privat han experimentat una demanda i oferta que ha crescut de forma exponencial en els darrers anys. Aquesta pràctica mereix una posada en comú que en concreti els aspectes legals que en regulen el seu marc d’aplicació. Així, en la presentació es parteix de com els usuaris interaccionen habitualment amb els prestadors del servei d’accés WIFI i com, els prestadors, han de prevenir pautes de conflicte que els hi podria suposar una gestió no controlada de l’activitat. En aquest sentit es fa especial esment a l’autoprestació com a escenari en que es poden prestar aquest tipus de serveis, complint una sèrie de requisits, i les prevencions a tenir en compte de cara a evitar eventuals responsabilitats que es puguin generar per un mal ús dels usuaris del servei. S’acaba introduïnt un exemple de cas pràctic en que s’evidencia que cada cas s’ha d’analitzar de forma concreta i específica per compatibilitzar el marc legal amb les necessitats tecnològiques vinculades a un servei amb demanda creixent.

Pere Rius, TicJuris Advocats

 

En l’actualitat existeixen una varietat important d’aparells que permeten gestionar les connexions dels usuaris de les xarxes obertes. En general tots aquests aparells es basen en dos conceptes: “el portal captiu” (http://es.wikipedia.org/Portal_cautivo) i el “proxy”( http://es.wikipedia.org/wiki/Proxy). Aquests aparells que físicament van col·locats entre l’accés a Internet contractat a l’operadora i el punt inalambric que dona servei als usuaris, es el que permetrà a l’administrador de la xarxa controlar si els usuaris s’han d’identificar o no, obligarà a llegir la normativa que s’aplica i podrà restringir continguts si cal.

Joan Casals i subirana, Ausatel Sistemes

 

 

 

 

 

 

 

Powerpoint xerrada_Ticjuris_29-09-2011